Waarom christelijke uitvaartzorg; wat is het verschil?

Er zijn niet veel dingen zeker in het leven, maar de dood is dat wel. En als die komt is het een onherroepelijk afscheid waarbij allerlei gevoelens los komen; van diep verdriet tot boosheid, van het gevoel in de steek gelaten te worden tot opluchting. Als christen weten wij echter dat de dood voor ons niet het einde is. En als christelijke uitvaartorganisatie weten wij daarom waar en hoe we een christelijk afscheid op de juiste manier kunnen verzorgen. 

Wat is de meerwaarde van een christelijke uitvaartorganisatie?

 • Medewerkers die de christelijke levensovertuiging met hart en ziel uitdragen
 • Wij werken vanuit de Bijbel
 • Onafhankelijk van leverancier, regio en verzekeraar

Levensovertuiging

Er zijn veel mensen die in de meest verdrietige periode van hun leven teruggrijpen naar hun geloof.  De kerk en gemeente is dan niet altijd (meer) in de buurt. Wij begeleiden hen daarin. Onze medewerkers hebben allen een christelijke levensovertuiging en werken vanuit een relatie met de Heere. Hierop worden zij geselecteerd.

Meer dan uitvaartzorg

Door de manier waarop de medewerkers van Noach Uitvaartzorg werken, laten wij Gods liefde zien. We werken vanuit de Bijbel en met de liefde van de levende God mogen wij families ondersteunen. Het is voor ons een manier van het Woord doorgeven; ook aan niet christenen laten wij graag Zijn liefde zien.

Ons werk gaat ook verder dan uitvaartzorg. Omdat wij de mensen begrijpen, kunnen we dingen zeggen en bespreken die vaak verder gaan dan een andere uitvaartondernemer normaal zou zeggen of zou kunnen doen. Uiteraard alleen daar waar dat nodig is en gevraagd wordt. 
Als families geestelijke steun nodig hebben, willen dat we bidden of uit de bijbel lezen, dan doen wij dat. Vaak gebeurt het spontaan, op momenten dat de familie daar behoefte aan heeft.

Onafhankelijk van regio, leverancier of verzekeraar

Wij kijken niet naar de uren; we nemen alle tijd, geven persoonlijke en liefdevolle aandacht en het maakt niet uit waar families wonen. Wij zijn niet afhankelijk van regio, leveranciers of verzekeraars. Zo kunt u met alle uitvaartverzekeringen bij ons terecht.

Wij zijn landelijk actief om in heel Nederland christenen te kunnen helpen bij de uitvaart. Zo hebben wij vestigingen in:

 • Capelle aan den IJssel
 • Hoofddorp
 • Leeuwarden
 • Lemmer
 • Muiden
 • Putten
 • Swifterbant
 • Welsum

Wij werken in heel Nederland, neem dus gerust contact met ons op, waar u ook woont.

Kerkelijk of niet

Het is belangrijk dat u in die moeilijke dagen met iemand de uitvaart van uw geliefde vorm kunt geven op de christelijke wijze die bij u past. Of u nu een traditionele uitvaart in uw kerk wenst of een moderne uitvaart in een aula wilt met een borrel na; bij ons is heel veel mogelijk. Ook zijn wij bij de gehele kerkdienst aanwezig.

Wij werken interkerkelijk en hebben kennis van alle verschillende geloofsovertuigingen.

Ook zorg na de uitvaart

Het stopt niet na de uitvaart. We zijn er de dag erna, maar ook maanden later nog. We helpen de nabestaanden op weg en geven waar nodig professionele rouwbegeleiding.

Diaconie

Daarnaast verzorgen we diaconale uitvaarten; ieder mens verdient een mooi afscheid.
Bovendien gaat er van elke uitvaart een bedrag naar een goed doel, dat jaarlijks wijzigt.

Aanvraag informatie

Heeft u een vraag? Stel deze via dit formulier. Wij nemen dan telefonisch of per email contact met u op.
Delen: